lørdag 13. juni 2009

Lampe- make over + gammel kjøkkenstol

For et drøyt år siden kjøpte jeg en bordlampe på loppis for en tier. Lampefoten er av keramikk, og den var opprinnelig knall mørkegrønn, men den forhenværende lampeeieren hadde malt den brun med glitter. Ikke helt min cup of tea, men vi hadde nylig flyttet inn i huset og vi hadde et skrikende behov for lamper. Lampeskjermen var en beige sak av fake krokodilleskinn, firkantet og veldig moderne. Grunnen til at jeg beskriver denne lampa så inngående, er selvsagt at jeg glemte å ta førbilde, så nå håper jeg at dere levende kan forestille dere denne mindre pene lampen :-)
Nå har jeg malt lampefoten hvit og kjøpt ny skjerm. Nå passer den mye bedre inn her i mitt stadig hvitere hjem...

Lampeskjermen kjøpte jeg på Møbelringen. Jeg fikk hjelp av en meget blid og trivelig ung dame, og siden hun ikke fant prisen på skjermen og det var en mikroskopisk flekk under den, fikk jeg den for 50 kroner. Tusen takk, snille damen! Det er sånn jeg liker det - selv om interiør kan være en veldig dyr hobby, skal man kunne kose seg med det uten å blakke seg helt. Jeg klager ikke på lærerlønna jeg, men det blir lenge til jeg blir stamkunde på Hødnebø, for å si det sånn :-)


Denne stolen pluss en maken hadde min kjære mormor på kjøkkenet sitt i alle år, mamma mener å huske at de er hjemmelagede. Koselige, robuste stoler. Ikke vet jeg om grønnfargen på setet en gang var moderne, eller om det var restemalinga som ble hentet fram, men den er i alle fall litt i strekeste laget for min hvite sjel.

Jeg skal i alle fall male setet hvitt i første omgang, også lurer jeg på å male det i en lys, grå-grønn farge etterhvert. Resten av stolen skal få beholde drakten sin. Jeg har malt første strøket, men mer standhaftig grønnfarge skal du lete lenge etter - det blir nok både ett og to strøk til før jeg har tatt knekken på den.

Til slutt vil jeg takke for mange koselige kommetarer på skuffen min, det varmer så!

4 kommentarer:

 1. Tenk alt den lampen har vært med på!
  Et stadig hvitere hjem, ja.....Blogglandia lyser opp tilværelsen, ikke tvil om det!
  Klem,M

  SvarSlett
 2. Jeg ble helt fasinert av den grønnfargen på stolsetet. Og nei, - jeg synes ikke den var pen!
  Pen ble derimot lampen. Synd du ikke tok før-bilde...

  Ha en fortsatt fin sommerkveld

  SvarSlett
 3. Hei! Mye fint det var her på bloggen din! Så lurt det du gjort de med CD-skapet.. nå ble det jo så nøytralt og fint.
  Jeg kjøpte hylleknekter på Obs bygg. Men de har dem sikkert på alle slags byggvarehandlere. Kjøpte dem i hvitt jeg da, for jeg gadd ikke noe maling denne gangen. Utvalget er vel bedre i trehvitt sikkert.
  God søndag!

  SvarSlett
 4. Heia!
  Har vært borti maaaange gamle møbler i forskjellige grønn toner, nesten så jeg lurer på at det var salg på den type maling i en periode. He...he...he...
  nei, det er vel heller andre årsaker til det :-) De brukte den på møbler, kjøkkenskap, gulv og slikt. Har selv en gammel krakk (Kan sees på bloggen min) som er i grønn toner. Ikke riktig så knall grønn som din da, men jeg går vel mot å male den hvit etterhvert.

  Det verste eksempelet som jeg har gjort om er gyngestolen min, den var malt i to forskjellige rosatoner. Skikkelig fæl gammelrosa var den! Nå er den hvit og pen :-)
  Den er ikke bloggifisert da den ble forvandlet før jeg havnet i blogglandia ;-)

  Ha en fantastisk søndag!

  SvarSlett