søndag 30. august 2009

Award :-)

Jeg har fått en award fra Englehvitt og Fru Luna, begge to har en kjempefin blogg som alle burde ta en titt på. Tusen takk, jenter, koselig å få en award fra dere :-)

Med awarden følger en utfordring om å fortelle 10 ting om deg selv. Here it goes:

1. Jeg er for tiden i feriesorg, det vil si; jeg savner sommerferie så innmari.... Men det går vel over bare hverdagen får innhentet meg for fullt.

2. Jeg elsker Frankrike. Har vært der 3 ganger, og har store planer om å dra neste sommer.

3. Jeg spiser altfor ofte ute. Selv om jeg digger å lage mat, hater jeg den påfølgende oppvasken.

4. Jeg har reist rundt i Australia i 3 mndr da jeg var 25. Anbefales :-)

5. Jeg har bodd i Lillestrøm, Oslo og Hønefoss fra jeg var 19 - 30 år gammel. Hjemlengselen ble tilslutt for stor :-) Tromsø i mitt hjerte!

6. Favorittbandet mitt er The Cure.

7. Jeg elsker finurlige filmer som Coraline, The City of Lost Children, En serie uheldige hendelser. Da kooooser jeg meg.

8. Fast kjøper av Pondus, Kollektivet, Bolig Pluss og Vakre hjem og interiør. Bra mix? ;-)

9. Er over gjennomsnittet opptatt av julen. Går i sorg hver januar fordi det er 1 år til neste gang. Bare 3 måneder og 25 dager igjen, dere!

10. HATER å stryke duker. Gjør det kun når det er helt nødvendig, og hvis jeg ikke får overtalt noen andre til å gjøre det for meg. (Som min stakkars søster som fikk oppgaven å stryke min 3 meter lange duk på julaften...tror neppe jeg klarer å overtale henne til det samme i år igjen).

Det var meg. Det virker som de fleste av dere har fått denne utfordringen allerede, så jeg velger å gi den videre til de som er innom som ikke har fått den ennå.

Ellers synes jeg det er SÅ moro at så mange vil være med på konkurransen min, tusen takk for alle hyggelige kommentarer og hilsener. Jeg har hatt det usannsynlig travelt siden jeg begynte å jobbe igjen, så det har blitt veldig dårlig med besøk fra meg i det siste. Jeg lover å gi lyd fra meg når jeg har litt mer tid til overs :-) I helga har jeg også vært helt DØGNVILL, knallbra festival! Jeg har kost meg masse.

Ønsker alle en fin søndag, husk konkurransetrekning på tirsdag :-)

søndag 23. august 2009

Jeg vant!

Jeg, som i løpet av mitt 33-årige liv ikke har vunnet annet enn 2 paraplyer (ved 2 forskjellige anledninger - hva er egentlig oddsen for det?), har vunnet give awayen hos musmei! Hurra! Premien kunne man velge fra hennes fantastiske blogshop, og jeg har valgt en blå hettelue til sønnen min :-) Tusen takk, musmei, jeg gleder meg til å få den flotte lua i posten. Med det samme vil jeg minne om min egen give away - sleng dere med!

I går hadde jeg det SÅ koselig på bloggtreff hos Benedicte, vi skravla og spiste nydelig mat og bare "moilla" oss, for å si det på nordnorsk. Vi har vel ikke akkurat problemer med snakketøyet, noen av oss :-) Takk for i går jenter, gleder meg allerede til neste treff!

fredag 21. august 2009

Velkommen til konkurranse/ give away

I de siste dagene har tiden rast avgårde, skolen har begynt igjen og jeg er nå den stolte læreren til en super 2. klasse :-) Plutselig så jeg at den lille telleren min hadde passert 5000, og da fikk jeg lyst til å feire det med en aldri så liten give away. Det du kan vinne er en nydelig dekorert bok som jeg har kjøpt av Berit , to kjøkkenhåndklær fra Fryd og fire sandkakeformer. I tillegg kommer en liten overraskelse som jeg ikke vet hva er ennå :-)

Jeg regner med de fleste vet hva de skal gjøre, men jeg sier det nå likevel:
1 lodd hvis du kommenterer under dette innlegget
2 lodd hvis du i tillegg legger deg som følger
3 lodd hvis du også linker til siden min

Trekningen blir 1. september.

:-)

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere snille damene som legger igjen så hyggelige kommentarer, spesielt takk til dere som har kommentert min nyoppussede gang :-) Å blogge om interiør er en enorm glede i seg selv, men det er ekstra hyggelig å dele gleden med andre som har samme interesse. Så TAKK, alle sammen! :-)

Ønsker alle ei super helg, selv skal jeg på bloggtreff til Benedicte og gleder meg stort til det. Tudelu! :-)

søndag 16. august 2009

Gangen vår før og nå!

Her ser dere bilde av mellomgangen vår før jeg svingte kosten. Furu så langt øyet rekker, skikkelig deprimerende skue. Her har jeg gjort klart til maling, men det var ikke mye jeg måtte flytte ut fra dette rommet. Det eneste møbelet var et 80-talls grisestygt langskap som sto i hjørnet. Rommet var rett og slett ubrukelig med sine 3 dører og trappen som tok resten av rommet.



Nå er alt hvitt, hvitt, hvitt :-) På veggen til høyre for trappen har vi nå fått opp 2 hattehyller for å avlaste den smale og overfylte yttergangen vår ett trinn opp. Jeg likte hattehyllene veldig godt (Skeidar, merke Frogner), men jeg likte ikke de svarte kurvene som er inni hyllene. Det synes ikke på bildet, men det er et plastlignende stoff som jeg ikke hadde helt sansen for. Men, inntil jeg finner en annen løsning, får kurvene bli hvor de er. Hvis jeg får ånden over meg, kan det hende jeg syr nye trekk til kurvene :-)

Oppå hyllen har jeg pyntet litt, blant annet med denne gamle osteklokken jeg kjøpte på en bruktbutikk i byen for litt siden. Under klokken ligger en silkeblomst fra H & M :-)

Her ser dere gangen ovenfra; lysekronen fra Ikea gjorde seg mye bedre enn den forrige taklampen. Døren til kjøkkenet har jeg lukket igjen og fjernet dørklinken på, slik at jeg kunne ha en hylle foran. Plutselig fikk jeg ent rom som kunne brukes til noe!

Speilet har jeg kjøpt på loppis (opprinnelig furu, preget av hastverksmaling siden jeg ble så ivrig på å få gangen fort ferdig), stolen har jeg arvet av min kjære mormor. Stolputen har jeg kjøpt på Lille Maison.
Brødformen med lys kjøpte jeg hos Tine da jeg var i Trondheim for noen uker siden.

Skoene mine passet godt til den nydelige stolputen :-) En siste rest av sommerstemning...

De svarte, ovale rammene er også kjøpt på loppemarked. Rammen i midten viser et bilde av mamma når hun er 4 år gammel i 1956. Bildene i de hvite rammene har jeg tatt fra en Mucha-kalender jeg kjøpte i Praha for noen år siden.

På toppen av hylla står fugleburet mitt og vaskebrettet som jeg kjøpte av Maliva. lotuslysestaker fra Kremmerhuset.

Ved siden av hylla har jeg plassert en benk med litt puter og en bladkurv.

Mim Juniors kosevalp liker seg godt i den "nye" gangen :-)

Nå har jeg en fin og oversiktlig plass å legge lillegutts mange luer, ullsokker, skjerf og votter. Noen "rotekurver" ble det også plass til, så har man et sted å legge solbriller, skokrem mm.

Jeg kan nesten ikke få sagt hvor deilig det er å få en hvit og luftig gang med bruksmuligheter - jeg kan nesten ikke se meg mett :-) Men det skal bli lenge til jeg maler igjen, trenger en laaang pause fra det nå!

onsdag 12. august 2009

NESTEN ferdig å male gangen...

Denne sommeren har jeg vært opptatt av mange ting, men mitt hovedprosjekt var å male gangen. Som sagt, så gjort; furupanelet har nå blitt nydelig hvitt. Men da så jo den gamle, lakkerte furutrappa verre ut enn noensinne, en overlevning av verste sort midt i alt det hvite. Dermed måtte trappa også under kosten. Jeg ble ferdig med siste strøket i dag (i mitt neste hus skal trappa allerede være hvit, det sier jeg bare...), men det gjenstår et strøk med lakk før jeg kan si meg helt ferdig. Jeg er SÅ fornøyd! I morgen skal jeg lakke, og på fredag skal jeg gjøre det morsomste av alt: PYNTE den "nye" gangen. Å, det blir moro for a mor! Stay tune, bilder kommer....

Ønsker alle en fin onsdagskveld :-)

lørdag 1. august 2009

Pidestall før og etter - og sinksprayen er løs igjen! ;-)

Jeg kjøpte denne saken på loppis i vår. Hadde egentlig tenkt å spraye den hvit, men det var før jeg fikk dilla på sinkspray;-) Sprayet den og et blikkfat som jeg kjøpte på samme loppemarked. Til nå har jeg brukt blikkfatet til å oppbevare hageredskapene mine i, men i kveld fikk det en ny oppgave :-)

Slik ble resultatet. Jeg har bare satt fatet oppå, men kommer til å feste det ordentlig på et eller annet vis. Jeg har pyntet med litt lys og diverse.




Det lyste opp en ellers kjedelig krok i stua. Men jeg vet ikke hvor lenge det får stå i fred i morgen når lillegutt oppdager dette nye, spennende i hjørnet :-) Ikke alltid en interiørelskende mammas ønsker går overens med podens, he he....